Botulinetoxine A

Veel rimpels ontstaan door onze mimiek, door de activiteit en het samentrekken van de spieren, vooral in de bovenste helft van het gezicht. Vaak storen we ons aan een fronsrimpel, voorhoofdslijnen of kraaienpootjes. Een behandeling met botulinetoxine is dan vaak de eerste stap richting een frissere uitstraling.

Klaver cosmetics | Feel confident.

Tijdens het consult staan jouw wensen centraal. Na een uitgebreide gezichtsanalyse ontwerpen onze specialisten een plan op maat. We begeleiden jou gedurende het verouderingsproces en combineren skincare, huidtherapie, injectables en plastische chirurgie met elkaar. Volledig afgestemd op jouw behoeftes.

Botulinetoxine A is het medicijn dat bekend staat onder de merknamen Dysport ®, Azzalure ® of Bocouture ®. Het is een tijdelijke spierontspanner. Door een specifieke spier(groep) te behandelen kan een bepaalde beweging tijdelijk niet worden gemaakt. Op deze manier kan rimpelvorming of een bepaalde negatieve uitstraling worden voorkomen.

Het effect van de behandeling is na ongeveer 3-7 dagen zichtbaar. Door de inwerktijd van de botulinetoxine duurt het even voordat lijnen zachter worden. Het optimale resultaat mag na 2 weken verwacht worden en is minimaal 3 maanden zichtbaar, en kan zelfs veel langer aanhouden. Naarmate de behandeling vaker wordt herhaald, zal het cosmetische resultaat ook langer aanhouden. Gemiddeld zijn er twee tot vier onderhoudsbehandelingen per jaar nodig voor een langdurig mooi resultaat.

Bij Klaver Cosmetics werken onze specialisten uitsluiten met het A-merk Botulinetoxine®.

Cosmetisch

 • Fronsrimpel
 • Voorhoofdrimpels
 • Kraaienpootjes
 • Afhangende mondhoeken
 • Wenkbrauwlift
 • Gummy Smile
 • Putjes in de kin
 • Bunny Lines

Medisch

 • Hyperhidrose (overmatig zweten)
 • Bruxisme (tandenknarsen of klemmen)

Waar moet ik na de behandeling op letten?

We adviseren om 24 uur na een botulinetoxine behandeling niet te gaan sporten, of naar de sauna of zonnebank te gaan. Verder is het belangrijk om het behandelde gebied niet te masseren. Je mag de spieren gerust bewegen. Enkele uren na de behandeling mag je make-up aanbrengen om roodheid of eventuele blauwe plek te camoufleren.

Adviezen

  • Vermijd make-up op het behandelde gebied gedurende 24 uur
  • Het behandelde gebied niet masseren
  • Gedurende 24 uur niet sporten
  • Gedurende 2 weken sauna|zonnebank|zonnen vermijden
  • Gedurende 2 weken geen andere cosmetische behandelingen

Veelgestelde vragen

Is een behandeling met botulinetoxine veilig?

Ja. Botulinetoxine wordt al decennia in de esthetische en medische wereld gebruikt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van Botulinetoxine. Tijdens de behandeling wordt een specifieke spiergroep behandeld. De behandeling heeft geen gevolgen voor de rest van het lichaam. Bijwerkingen zijn dan ook uitermate zeldzaam. Botulinetoxine kent een tijdelijke werkzaamheid, het lichaam is in staat om het weer voor 100% af te breken. Heb je hier vragen over? Alles is bespreekbaar. We nemen graag de tijd om je hier nog meer uitleg over te geven.

Wat zijn de belangrijkste risico’s en complicaties van het gebruik van botulinetoxine?

Na behandeling kunnen enkele reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling of een kleine blauwe plek. Deze reacties zijn mild van aard en verdwijnen binnen een uur. In zeldzame gevallen wordt een onbedoelde spiergroep behandeld en kunnen tijdelijke bijwerkingen ontstaan. Ook product gerelateerde reacties zijn zeer zeldzaam.

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Het effect is helaas niet permanent. De gemiddelde werkzaamheid van botulinetoxine is 3 maanden. Na meerdere behandelingen kan het effect langer aanhouden, soms zelfs tot 6 maanden. Diepe rimpels zullen vaker behandeld moeten worden, voordat het gewenste resultaat bereikt is. Uiteindelijk streven we naar 2-3 onderhoudsbehandelingen per jaar.

Is een behandeling met botulinetoxine pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt de botulinetoxine met een hele dunne naald direct in de spieren geïnjecteerd. Dit maakt de behandeling nagenoeg pijnloos. Soms kan een licht brandend gevoel ervaren worden. Dit is na de behandeling direct verdwenen. De duur van een botulinetoxine behandeling bedraagt enkele minuten.

Wil je graag meer informatie over botulinetoxine?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult of neem contact op met ons. Mogelijk staat het antwoord ook tussen de veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur