Collageenboost | Radiesse®

Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in onze lichaamsprocessen, hoe goed onze genen ook zijn. Dit heeft invloed op hoe we ons voelen, maar ook op ons uiterlijk. Door de jaren heen neemt de productie van collageen en elastine in de huid af. Zeker na de menopauze krijgen we te maken met een dunnere en slappere huid. Dunne huid is kwetsbaarder en rimpelt makkelijker.

HOOGWAARDIGE PRODUCTEN

Radiesse® is een gelvormig product en bestaat uit Calcium-hydroxylapatiet. Deze chemische samenstelling is opgebouwd uit zowel calcium als fosfaat deeltjes, beide elementen komen van nature voor in ons lichaam. Radiesse® werkt effectief op het verminderen van diepe rimpels, herstelt volumeverlies en lift de gezichtscontouren. Het vult niet alleen op maar stimuleert ook de natuurlijke aanmaak van collageen. De kwaliteit van de huid verbetert en de huid voelt steviger aan.

Klaver cosmetics | Feel confident.

Tijdens het consult staan jouw wensen centraal. Na een uitgebreide gezichtsanalyse en ontwerpen onze specialisten een plan op maat. We begeleiden jou gedurende het verouderingsproces en combineren skincare, huidtherapie, injectables en plastische chirurgie met elkaar. Volledig afgestemd op jouw behoeftes.

Wat kan ik van een behandeling met Radiesse® verwachten?

Het te behandelen gebied wordt eerst gedesinfecteerd en afgetekend. Voor het maximale comfort worden alle behandelingen bij ons verdoofd. Samen met onze experts kies je een verdoving die het beste bij jou past. Het product wordt middels een canule onder de huid geïnjecteerd om daar zijn werking uit te oefenen. De duur van deze behandeling varieert tussen de 30 – 40 minuten.

Behandelindicaties

 • Verbeteren van de kwaliteit van de huid
 • Verstevigen van de huid door aanmaak van nieuw collageen
 • Minder lijntjes door slappe dunne huid in het gezicht
 • Verminderen ingevallen wangen
 • Opbouwen van gezichtscontouren, bv de kaaklijn, kin of jukbeenderen
 • Handverjonging
 • Halsverjonging

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Na de behandeling kan het gebied rood zijn of kunnen er soms blauwe plekken ontstaan. Roodheid verdwijnt vaak binnen enkele uren, blauwe plekken kunnen enkele dagen zichtbaar zijn. Koelen direct na de behandeling is niet alleen prettig, maar voorkomt ook zwelling. We adviseren om 2 weken na de behandeling niet naar de sauna of zonnebank te gaan. Heb je last van blauwe plekken? Enkele uren na de behandeling mag je deze camoufleren met make-up. Bescherm blauwe plekken altijd met een hoge SPF om pigmentvlekken te voorkomen.

Adviezen

 • Vermijd make-up op het behandelde gebied gedurende 24 uur
 • Gedurende 48 uur niet sporten
 • Gedurende 2 weken sauna|zonnebank|zonnen vermijden
 • Gedurende 4 weken geen andere cosmetische behandelingen
 • Gedurende 4 weken geen vaccinaties waaronder COVID vaccinatie

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt de werking van Radiesse® aan?

Een correctie met Radiesse® blijft bij de meeste cliënten een jaar of langer zichtbaar, maar de duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit.

Wat zijn de belangrijkste risico’s en complicaties van een behandeling met Radiesse®?

Na behandeling kunnen enkele reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling en een blauwe plek. De eerste uren na de behandeling kan het gebied pijnlijk of gevoelig zijn. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen binnen enkele dagen na de behandeling. Soms kan de vulling onder de huid enkele dagen voelbaar zijn. Dit verdwijnt vanzelf. Infecties of product gerelateerde reacties komen zelden voor.

Is een behandeling met Radiesse® pijnlijk?

Tijdens de behandeling zorgen onze specialisten ervoor dat de behandeling zo comfortabel mogelijk zal verlopen. Het te behandelen gebied kan verdoofd worden met verdovende zalf of een lokale verdoving. Verder zit er in het product zelf ook al verdoving. Hierdoor wordt deze behandeling niet als pijnlijk ervaren. Na de behandeling kun je bij ons in de kliniek nog gaan koelen. Dit helpt tegen de eerste zwelling.

Kan ik allergisch reageren op Radiesse®?

Radiesse® is een natuurlijke biostimulator en bevat ingrediënten die van nature in ons eigen lichaam voorkomen. Allergische reacties op Radiesse® zijn uitermate zeldzaam.

Fillerbehandeling na coronavaccinatie?

Bij een coronavaccinatie in combinatie met fillers bestaat een verhoogde kans op allergische of immunologische reactie op fillers. We hanteren daarom uit voorzorg een termijn van 4 weken voor en 4 weken na de vaccinatie waarin onze specialisten geen filler behandelingen uitvoeren.

Wil je graag meer informatie over een collageen stimulator?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Mogelijk staat het antwoord ook tussen de veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur