Hyaluronzuur fillers

Het verouderingsproces gaat gepaard met zichtbare veranderingen in ons gezicht. De huid wordt dunner en slapper en rimpelt makkelijker. Het volume in ons gezicht neemt af en zakt uit richting de kaaklijn. Hyaluronzuur fillers bieden een mooie uitkomst om bestaande verouderingsverschijnselen te verzachten en kunnen het verouderingsproces preventief vertragen. Door een individuele combinatie van subtiele behandelingen ontstaat een natuurlijk resultaat en is het niet zichtbaar dat iemand met fillers behandeld is.

HOOGWAARDIGE PRODUCTEN

Bij Klaver Cosmetics werken we met fillers op basis van hyaluronzuur zoals bijvoorbeeld Belotero® of Juvéderm® en fillers op basis van calciumdeeltjes zoals Radiesse®. We werken uitsluitend met wereldwijd bekende A-merken die 100% veilig en biologisch afbreekbaar zijn.

Klaver cosmetics | samen oud worden

Tijdens het consult staan jouw wensen centraal. Na een uitgebreide gezichtsanalyse en een huidscan ontwerpen onze specialisten een plan op maat. We begeleiden we jou gedurende het verouderingsproces en combineren skin care, huidtherapie, injectables en plastische chirurgie met elkaar. Volledig afgestemd op jouw behoeftes.

Wat kan ik van een fillerbehandeling verwachten?

Het te behandelen gebied wordt eerst gedesinfecteerd en afgetekend. Voor het maximale comfort worden alle behandelingen bij ons verdoofd. Samen met onze experts kies je een verdoving die het beste bij jou past. De filler wordt middels een naald of een canule geïnjecteerd. De duur van een fillerbehandeling varieert tussen de 20 – 40 minuten.

Behandelindicaties

 • Verbeteren van de kwaliteit van de huid
 • Wallen/kringen
 • Fijne lijntjes, bv rokerslijntjes
 • Diepere lijnen, bv neuslippenplooi of marionetlijnen
 • Verstrakken lipcontour of opbouwen lipvolume
 • Volumeherstel, bv ingevallen wangen
 • Liquid facelift met een liftend effect
 • Opbouwen van gezichtscontouren, bv de kaaklijn, kin of jukbeenderen
 • Kin projectie
 • Liquid neuscorrectie
 • Handverjonging
 • Littekens

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Na de behandeling kan het gebied rood zijn of kunnen er soms blauwe plekken ontstaan. Roodheid verdwijnt vaak binnen enkele uren, blauwe plekken kunnen enkele dagen zichtbaar zijn. Koelen direct na de behandeling is niet alleen prettig maar voorkomt ook zwelling. We adviseren om 2 weken na de behandeling niet naar de sauna of zonnebank te gaan. Heb je last van blauwe plekken? Enkele uren na de behandeling mag je deze camoufleren met make-up. Bescherm blauwe plekken altijd met een hoge SPF om pigmentvlekken te voorkomen.

Instructies

 • Vermijd make-up op het behandelde gebied gedurende 24 uur
 • Gedurende 48 uur niet sporten
 • Gedurende 2 weken sauna|zonnebank|zonnen vermijden
 • Gedurende 4 weken geen andere cosmetische behandelingen
 • Gedurende 4 weken geen vaccinaties waaronder COVID vaccinatie

Veelgestelde vragen

Wat is hyaluronzuur?

Van nature hebben we al een bron van hyaluronzuur in het lichaam, namelijk opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Hyaluronzuur is een water-liefhebber: De natuurlijke vorm is enerzijds verbonden aan collageen en bindt zich anderzijds aan water. Dit zorgt voor hydratatie en stevigheid van onze huid.

Wat doet hyaluronzuur?

* Hyaluronzuur zorgt voor hydratatie van de huid
* Hyaluronzuur vervaagt fijne lijntjes en rimpels
* Hyaluronzuur maakt de huid soepeler en steviger
* Hyaluronzuur maakt de huid weerbaarder
* Hyaluronzuur is ontstekingsremmend, waardoor (acne) wondjes sneller helen
* Hyaluronzuur wapent de huid met antioxidanten tegen vrije radicalen

Wat zijn de belangrijkste risico’s en complicaties van het gebruik van hyaluronzuur?

Na behandeling kunnen enkele reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling en een blauwe plek. De eerste uren na de behandeling kan het gebied pijnlijk of gevoelig zijn. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen binnen enkele dagen na de behandeling. Grotere behandelingen of behandeling van de lippen kunnen gepaard gaan met zwelling die enkele dagen kan aanhouden. Infecties of product gerelateerde reacties komen zelden voor.

Hoe lang houdt het resultaat aan na de behandeling?

Een van de grote voordelen is dat het effect langdurig is maar niet permanent. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is hangt van verschillende factoren af zoals de indicatie, het huidtype, de levensstijl, leeftijd maar ook gebruik van het product. Een filler op basis van hyaluronzuur blijft ongeveer 6 tot 12 maanden zitten. Een filler op basis van calciumdeeltjes 9 tot 12 maanden. Indien een gebied vaker behandeld is zal het resultaat veel langer zichtbaar zijn.

Is een behandeling met hyaluronzuur pijnlijk?

Tijdens de behandeling zorgen onze specialisten ervoor dat de behandeling zo comfortabel mogelijk zal verlopen. Het te behandelen gebied kan verdoofd worden met verdovende zalf of een lokale verdoving. Verder zit er in het product zelf ook al verdoving. Hierdoor wordt deze behandeling niet als pijnlijk ervaren. Na de behandeling kun je bij ons in de kliniek nog gaan koelen. Dit helpt tegen de eerste zwelling.

Kan ik allergisch reageren op een hyaluronzuur filler?

Van nature hebben we al een bron van hyaluronzuur in het lichaam, namelijk opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Een allergische reactie op lichaamseigen materiaal is uitermate zeldzaam. Het lichaam accepteert de filler namelijk als zijnde lichaamseigen hyaluronzuur. Daarom is het lichaam ook in staat om het product weer veilig af te breken.

Fillerbehandeling na coronavaccinatie?

Bij een coronavaccinatie in combinatie met fillers bestaat een verhoogde kans op allergische of immunologische reactie op de hyaluronzuur fillers. We hanteren daarom uit voorzorg een termijn van 4 weken voor en 4 weken na de vaccinatie waarin onze specialisten geen filler behandelingen uitvoeren.

Wilt u meer informatie over fillers?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur