Fillers

Bij Klaver Klinieken maken we gebruik van 2 soorten fillers, hyaluronzuurfillers basis van hyaluronzuur zoals bijvoorbeeld Belotero® of Juvéderm® en fillers op basis van calciumdeeltjes zoals Radiesse®. We werken uitsluitend met wereldwijd bekende A-merken die 100% veilig en biologisch afbreekbaar zijn.

Hyaluronzuur fillers: Hyaluronzuur komt van nature in ons lichaam voor en zorgt voor hydratatie, volumeherstel en het verzachten van lijnen in het gezicht. Het is een doorzichtige gelachtige substantie die voor meerdere indicaties gebruikt kan worden, zoals bijvoorbeeld voor het verzachten van rokerslijntjes of het opvullen van jukbeenderen. Juvéderm is een wereldwijd bekende hyaluronzuur filler. Er zijn al meer dan 11 miljoen behandelingen uitgevoerd met deze fillers. Het product is 100% veilig, lichaamseigen en bevat geen dierlijke bestanddelen. Naast Juvéderm werken onze experts ook met het A-merk Belotero.

Radiesse® fillers: Radiesse® werkt effectief op het verminderen van diepe rimpels, herstelt volumeverlies en lift de gezichtscontouren. Het vult niet alleen op maar stimuleert ook de natuurlijke aanmaak van collageen. De kwaliteit van de huid verbetert en de huid voelt steviger aan. Dit zorgt er niet alleen voor dat bestaande verouderingsverschijnselen verzachten, maar werkt ook preventief en vertraagt het natuurlijke verouderingsproces.

– Verbeteren van de kwaliteit van de huid door betere hydratatie en stevigheid

– Opvullen van fijne lijntjes, bv rokerslijntjes

– Opvullen van diepere lijnen, bv neuslippenplooi of marionetlijnen

– Verstrakken lipcontour of opbouwen lipvolume

– Volumeherstel, bv ingevallen wangen

– Liquid facelift met een liftend effect

– Opbouwen van gezichtscontouren, bv de kaaklijn, kin of jukbeenderen

– Liquid neuscorrectie

Klik hier voor onze tarieven.

Bekijk hier onze voor en na foto’s.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste risico’s en complicaties van het gebruik van fillers?

Na behandeling kunnen enkele reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling en een blauwe plek. De eerste uren na de behandeling kan het gebied pijnlijk of gevoelig zijn. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen binnen enkele dagen na de behandeling. Grotere behandelingen of behandeling van de lippen kunnen gepaard gaan met zwelling die enkele dagen kan aanhouden. Infecties of product gerelateerde reacties komen zelden voor.

Hoe lang houdt het resultaat aan na behandeling met fillers?

Een van de grote voordelen is dat het effect langdurig is maar niet permanent. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is hangt van verschillende factoren af zoals de indicatie, het huidtype, de levensstijl, leeftijd maar ook gebruik van het product. Een filler op basis van hyaluronzuur blijft ongeveer 6 tot 12 maanden zitten. Een filler op basis van calciumdeeltjes 9 tot 12 maanden. Indien een gebied vaker behandeld is zal het resultaat veel langer zichtbaar zijn.

Is een behandeling met fillers pijnlijk?

Tijdens de behandeling zorgen onze specialisten ervoor dat de behandeling zo comfortabel mogelijk zal verlopen. Het te behandelen gebied kan verdoofd worden met verdovende zalf of een lokale verdoving. Verder zit er in het product zelf ook al verdoving. Hierdoor wordt deze behandeling niet als pijnlijk ervaren. Na de behandeling kun je bij ons in de kliniek nog gaan koelen. Dit helpt tegen de eerste zwelling.

Waar moet ik na de behandeling op letten?

Na de behandeling kan het gebied rood zijn of kunnen er soms blauwe plekken ontstaan. Koelen direct na de behandeling is niet alleen prettig maar voorkomt ook zwelling. We adviseren om 2 weken na de behandeling niet naar de sauna of zonnebank te gaan. Heb je last van blauwe plekken? Enkele uren na de behandeling mag je deze camoufleren met make-up. Bescherm blauwe plekken altijd met een hoge SPF om pigmentvlekken te voorkomen.

Wilt u meer informatie over fillers?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur