Skinboost | Profhilo® | Juvéderm Volite®

De kwaliteit van onze huid houdt verband met onze leefstijl, leeftijd en genetische factoren. Factoren van buitenaf zoals UVA en UVB stralen, maar ook luchtvervuiling en beeldschermlicht laten de huid verouderen en kunnen leiden tot rimpels, verlies van elasticiteit en een niet egaal en vlekkerig huidbeeld. Een skinbooster grijpt in op veranderingen in de huid en is een mooie behandeling om de kwaliteit van de huid te verbeteren. Hoog geconcentreerde hyaluronzuur zorgt in de huid voor hydratatie, verbeterde elasticiteit en minder fijne lijntjes.

Wat is Profhilo®?

Profhilo® is een nieuwe behandeling tegen huidverslapping en wordt middels de BAP-methode (bio aesthetic points) op 10 punten in het te behandelen gebied geïnjecteerd. Door kleine injecties met hoog geconcentreerde hyaluronzuur wordt de huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Op deze manier verbetert de kwaliteit van de huid zichtbaar, voor een fris en stralend resultaat. Profhilo® kan ook ingezet worden bij verslapping van de hals, het decolleté, de handen en zelfs de bovenarmen en de buik. Het resultaat is heel natuurlijk, de huid wordt steviger en krijgt een mooie glans. Voor het optimale resultaat dient de behandeling binnen 4 weken herhaald te worden.

Juvéderm Volite®

Juvéderm Volite® is een hyaluronzuur die middels tal van kleine prikjes in de huid wordt geïnjecteerd. Het bindt zich aan water en kan zo de hydratatie en elasticiteit van de huid verbeteren. Fijne lijntjes worden minder zichtbaar. Voor het optimale resultaat dient de behandeling binnen 4 weken herhaald te worden.

Een skinbooster is voor iedereen geschikt die huidverslapping tegen wil gaan. Tevens is het zeer geschikt voor cliënten die een natuurlijk huidverjongend effect willen en de stap naar een “echte” filler (nog) niet zien zitten.

Klaver cosmetics | Feel confident.

Tijdens het consult staan jouw wensen centraal. Na een uitgebreide gezichtsanalyse ontwerpen onze specialisten een plan op maat. We begeleiden we jou gedurende het verouderingsproces en combineren skincare, huidtherapie, injectables en plastische chirurgie met elkaar. Volledig afgestemd op jouw behoeftes.

Wat kan ik van een behandeling met een skinbooster verwachten?

Het te behandelen gebied wordt eerst gedesinfecteerd en afgetekend. Voor het maximale comfort worden alle behandelingen bij ons verdoofd. Samen met onze experts kies je een verdoving die het beste bij jou past. Het product wordt middels hele dunne naalden in de huid geïnjecteerd om daar zijn werking uit te oefenen. De duur van deze behandeling varieert tussen de 15-30 minuten.

Behandelindicaties

 • Gezicht
 • Nek / hals
 • Decolleté
 • Bovenarmen
 • Handen
 • Buik

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

De skinbooster wordt in de huid geïnjecteerd. De eerste dagen kan de hyaluronzuur nog zichtbaar en voelbaar zijn. Deze moet zich na de behandeling gaan verspreiden in de huid. Met enkele dagen is dit volledig bijgetrokken. Verder kan het gebied rood zijn of kunnen er soms blauwe plekken ontstaan. Roodheid verdwijnt vaak binnen enkele uren, blauwe plekken kunnen enkele dagen zichtbaar zijn. Koelen direct na de behandeling is niet alleen prettig, maar voorkomt ook zwelling. We adviseren om 2 weken na de behandeling niet naar de sauna of zonnebank te gaan. Heb je last van blauwe plekken? Enkele uren na de behandeling mag je deze camoufleren met make-up. Bescherm blauwe plekken altijd met een hoge SPF om pigmentvlekken te voorkomen.

Adviezen

 • Vermijd make-up op het behandelde gebied gedurende 24 uur
 • Gedurende 48 uur niet sporten
 • Gedurende 2 weken sauna|zonnebank|zonnen vermijden
 • Gedurende 4 weken geen andere cosmetische behandelingen
 • Gedurende 4 weken geen vaccinaties waaronder COVID vaccinatie

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt het effect van een skinbooster aan?

Een skinbooster geeft de huid meer stevigheid en een gezonde glans. Indien gewenst mag de behandeling 1 of 2 keer per jaar herhaald te worden.

Wat zijn de belangrijkste bijwerkingen van een behandeling met een skinbooster?

Na behandeling kunnen enkele lichte reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling en een blauwe plek. De eerste uren na de behandeling kan het gebied pijnlijk of gevoelig zijn. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen binnen enkele dagen na de behandeling. De eerste dagen na de behandeling zijn de injectiepunten nog voelbaar of zichtbaar. Dit verdwijnt vanzelf.

Is de behandeling pijnlijk?

Tijdens de behandeling zorgen onze specialisten ervoor dat de behandeling zo comfortabel mogelijk zal verlopen. Het te behandelen gebied kan verdoofd worden met verdovende zalf of een lokale verdoving. Verder zit er in het product zelf ook al verdoving. Hierdoor wordt deze behandeling niet als pijnlijk ervaren.

Kan ik allergisch reageren op een skinbooster?

Van nature hebben we al een bron van hyaluronzuur in het lichaam, namelijk opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Een allergische reactie op lichaamseigen materiaal is uitermate zeldzaam. Het lichaam accepteert de skinbooster namelijk als zijnde lichaamseigen hyaluronzuur. Daarom is het lichaam ook in staat om het product weer veilig af te breken.

Skinbooster na coronavaccinatie?

Bij een coronavaccinatie in combinatie met fillers bestaat een verhoogde kans op allergische of immunologische reactie op de hyaluronzuur fillers. We hanteren daarom uit voorzorg een termijn van 4 weken voor en 4 weken na de vaccinatie waarin onze specialisten geen filler behandelingen uitvoeren.

Wilt u meer informatie over fillers?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons. Heeft u nog vragen over deze behandeling kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.

Plan een afspraak

Contact opnemen

Maandag t/m vrijdag
09.00 – 17.00 uur